Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 29-03-2019

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsens kommentar til ledighedstallet for februar 2019

Ledigheden ligger i februar måned på 103.100 fuldtidspersoner - og er dermed uændret i forhold til måneden før - viser nye tal for februar måned fra Danmarks Statistik.

Ledigheden i februar 2019 er uændret på 3,7 procent af arbejdsstyrken. Det svarer til en ledighed på 103.100 fuldtidspersoner og er 100 flere end måneden før. Det viser den månedlige opgørelse fra Danmarks Statistik. 

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen siger: 

- Ledigheden har været på vej ned over en længere periode, og vi har et arbejdsmarked med rekordmange job. Alene siden sommeren 2015 er der kommet over 168.000 nye private job.

- Den positive udvikling er glædelig både for den enkelte og for samfundet. Men den markante fremgang på arbejdsmarkedet gør det også sværere for virksomhederne at få den arbejdskraft, der er brug for. 

- En ny analyse viser, at virksomhederne over 70.000 gange havde slået en stilling op uden at kunne finde den rigtige medarbejder. Det understreger, at der er godt gang i hjulene, og vi skal være opmærksomme på, at efterspørgslen på arbejdskraft ikke stikker af, fordi det vil gå ud over vækst og velstand. 

- Derfor arbejder regeringen på, at flere ledige kan få de kvalifikationer, der er brug for – senest med en flaskehalspakke til 100 millioner kroner. Opkvalificering er bare ikke svaret alene, hvis vi skal sikre virksomheder de hænder, de her og nu har brug for. 

- For at forebygge den situation er det afgørende, at vi skruer på flere knapper. Ud over opkvalificering handler det også om at gøre det lettere for virksomhederne at rekruttere kvalificeret arbejdskraft i udlandet. Det kan være med til at fastholde ufaglærte arbejdspladser i Danmark. Derfor undrer det mig, at Socialdemokratiet ikke vil være med til at tage ansvar og er imod centrale dele af det forslag, som regeringen har fremsat om udenlandsk arbejdskraft.

Find tallene på Danmarks Statistiks hjemmeside

 

Kontakt

Pressevagt

51232830