Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 20-06-2024

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til lønmodtagerbeskæftigelsen for april 2024

I april 2024 var der 3.023.300 lønmodtagere i job. Det er 6.600 flere end måneden før svarende til en stigning på 0,2 procent. Siden april 2023 er der dermed samlet set kommet 37.500 nye beskæftigede til.

Ser man på den private sektor, er der kommet 4.000 lønmodtagere fra marts til april 2024. I samme periode er der kommet 2.500 flere offentligt ansatte.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

- Beskæftigelsen er steget i stort set alle måneder over de seneste to år, og i april steg den igen. Virksomheder og den offentlige sektor har derfor fortsat travlt og brug for medarbejdere. Det er positivt, at så mange er i job, bidrager til fællesskabet og kan forsørge sig selv og familien.

- Regeringen arbejder fokuseret på, at fortsat flere kommer i job og forbliver på arbejdsmarkedet. Vi har fx fjernet modregningen ved arbejdsindkomst for pensionister, der arbejder ved siden af deres folkepension. Flere skal gå fra deltid til fuldtid, flere indvandrere skal i arbejde, og flere skal opkvalificeres og efteruddannes.

Kontakt

Pressevagt

51232830