Spring over hovedmenu

PRESSEMEDDELELSE / 31-10-2023

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensens kommentar til ledighedstallet for september 2023

I september 2023 var der 84.400 ledige. Det er ca. 300 flere end måneden før svarende til en lille stigning i antallet af ledige på 0,3 procent. Ledigheden som procent af arbejdsstyrken er dermed uændret på 2,9 procent.

Beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen siger:

 - Antallet af ledige er igen stort set uændret og ligger fortsat på et lavt niveau. Den lave arbejdsløshed skaber økonomisk tryghed i familierne, og samtidig er det tegn på, at der er godt gang i virksomhederne og dansk økonomi.

- I regeringen har vi fokus på, hvordan vi kan skaffe nok arbejdskraft til både erhvervslivet, herunder den grønne omstilling, og til velfærdsfagene. Fx har vi afsat tre milliarder kroner til et lønløft til visse medarbejdere i det offentlige, hvor der i særlig grad mangler kolleger.

- Lønløftet skal blandt andet gøre det mere attraktivt at gå fra deltid til fuld tid og at tage vagter, som ellers er svære at få besat herunder weekend- og nattevagter.

Kontakt

Pressevagt

51232830